1. Mountainbikeroute Utrechtse Heuvelrug: De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met vele uitdagende mountainbike routes. De route start bij Parkeerplaats Bergweg, Bergweg 70 in Zeist en heeft een lengte van 18 kilometer.

2. Mountainbikeroute Lage Vuursche: Deze route voert je door het mooie natuurgebied van Lage Vuursche en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers. De route start bij Café-restaurant De Lage Vuursche, Dorpsstraat 2 in Lage Vuursche en heeft een lengte van 16 kilometer.

3. Mountainbikeroute Amerongen: De Amerongse Berg is de hoogste berg van de Utrechtse Heuvelrug en biedt een uitdagende mountainbike route met mooie uitzichten. De route start bij Parkeerplaats ’t Raboes, Oude Holleweg 5 in Amerongen en heeft een lengte van 15 kilometer.

4. Mountainbikeroute Hoge Vuursche: De Hoge Vuursche is een mooie, technische route door een afwisselend bosgebied. De route start bij Parkeerplaats Hoge Vuurscheweg in Baarn en heeft een lengte van 10 kilometer.

5. Mountainbikeroute Soesterduinen: Deze route voert je door de prachtige duinen van Soest en biedt mooie uitzichten en uitdagende singletracks. De route start bij Parkeerplaats De Kuil, Foekenlaan 25 in Soest en heeft een lengte van 10 kilometer.

6. Mountainbikeroute Austerlitz: Een uitdagende route door het bosgebied rondom Austerlitz. De route start bij Parkeerplaats Traayweg in Austerlitz en heeft een lengte van 16 kilometer.

7. Mountainbikeroute Nijkerk: De mountainbike route Nijkerk is een uitdagende route met veel technische passages en mooie uitzichten over de polders. De route start bij Parkeerplaats Arkersluis, Zeedijk 12 in Nijkerk en heeft een lengte van 19 kilometer.

8. Mountainbikeroute Rhenen: Deze route voert je door het mooie natuurgebied van Rhenen en biedt uitdagende singletracks en mooie uitzichten. De route start bij Parkeerplaats Achterbergsestraatweg in Rhenen en heeft een lengte van 17 kilometer.

9. Mountainbikeroute Leersum: De route Leersum is een uitdagende route met veel technische passages en mooie uitzichten over de Utrechtse Heuvelrug. De route start bij Parkeerplaats Groenendaalseweg in Leersum en heeft een lengte van 19 kilometer.

10. Mountainbikeroute Zeist: De mountainbike route Zeist biedt mooie singletracks en uitdagende passages door het bosgebied rondom Zeist. De route start bij Parkeerplaats P-plaats Blikkenburg in Zeist en heeft een lengte van 16 kilometer.

Top 30 Mountainbike Routes Utrecht

1. MTB Route Amerongen (startpunt: Amerongen, 20 km)
2. MTB Route Rhenen (startpunt: Rhenen, 26 km)
3. MTB Route Leersum (startpunt: Leersum, 23 km)
4. MTB Route Zeist (startpunt: Zeist, 22 km)
5. MTB Route Lage Vuursche (startpunt: Lage Vuursche, 27 km)
6. MTB Route Doorn (startpunt: Doorn, 25 km)
7. MTB Route Hoge Vuursche (startpunt: Hilversum, 23 km)
8. MTB Route Maarn (startpunt: Maarn, 23 km)
9. MTB Route Soest (startpunt: Soest, 27 km)
10. MTB Route Austerlitz (startpunt: Austerlitz, 25 km)
11. MTB Route Breukelen (startpunt: Breukelen, 25 km)
12. MTB Route Linschoten (startpunt: Linschoten, 22 km)
13. MTB Route IJsselstein (startpunt: IJsselstein, 25 km)
14. MTB Route Baarn (startpunt: Baarn, 25 km)
15. MTB Route Vianen (startpunt: Vianen, 22 km)
16. MTB Route Vleuten (startpunt: Vleuten, 23 km)
17. MTB Route Bunnik (startpunt: Bunnik, 25 km)
18. MTB Route Bilthoven (startpunt: Bilthoven, 24 km)
19. MTB Route Nieuwegein (startpunt: Nieuwegein, 26 km)
20. MTB Route Woerden (startpunt: Woerden, 25 km)
21. MTB Route De Meern (startpunt: De Meern, 23 km)
22. MTB Route Driebergen (startpunt: Driebergen, 25 km)
23. MTB Route Maarssen (startpunt: Maarssen, 26 km)
24. MTB Route Houten (startpunt: Houten, 26 km)
25. MTB Route Wijk bij Duurstede (startpunt: Wijk bij Duurstede, 24 km)
26. MTB Route Nijkerk (startpunt: Nijkerk, 23 km)
27. MTB Route Abcoude (startpunt: Abcoude, 24 km)
28. MTB Route Amersfoort (startpunt: Amersfoort, 24 km)
29. MTB Route Delft (startpunt: Delft, 24 km)
30. MTB Route Leusden (startpunt: Leusden, 24 km)