Bij de meeste van onze dealers kunt u uw fiets laten assembleren. De kosten hiervan zijn ongeveer ā‚¬50,- euro. Echter is het assembleren/in elkaar zetten van een fiets niet moeilijk. En daarom adviseren wij dit zelf te doen.

Het enige wat u nodig heeft is een inbussleutel, een schroevendraaier, steeksleutel , een bus wd40 en 30 minuten tijd. De montage handleidingen zijn te vinden op internet of via info@defietsenexpert.com op te vragen.


De fiets assembleren

Stap 1 – De doos

Wanneer u een fiets ongemonteerd besteld komt deze goed verpakt binnen.

mountainbike assemblage stap 1


Stap 2 – De inhoud en de handleiding

Open de doos, download de handleiding en controleer of u alle onderdelen heeft.

mountainbike assemblage stap 2


Stap 3 – Alles in elkaar zetten

Volg de handleiding en draai alle schroeven, bouten en moeren hand vast.

mountainbike assemblage stap 3


Stap 4 – Verpakking verder verwijderen

Omdat de fiets in een doos vervoerd wordt, wordt de fiets goed verpakt. Voordat u verder gaat, dienen alle verpakkingsmaterialen verwijderd te worden. Pomp daarna de banden op totdat deze hard aanvoelen.

mountainbike assemblage stap 4


Stap 5 – Smeren en alles controlleren

Wanneer de fiets helemaal in elkaar zit controleert u nogmaals of alle schroeven en bouten goed vast zitten. Als dat het geval is, kunt u de fiets smeren met wd40 (te koop bij de fietsenzaken en bijvoorbeeld de Action) Smeer vooral de ketting grondig, dit voorkomt slijtage.

mountainbike assemblage stap 5


Stap 6 – De fiets afstellen


Klaar!

U bent nu klaar voor vele kilometers fietsen. Heeft u vragen of krijg u iets niet voor elkaar? Stuur dan een mail met uw vragen.